Thought for Food

αν βαρεθείς, υπάρχει πάντα και το σακουλάκι με τα τσιπς

Ψαχνεις;

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Μπισκότα με ινδική καρύδα και μαύρη σοκολάτα


Χρειάζεσαι:


  • 250 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή άφησε το για ώρα εκτός  ψυγείο)




  • 250 γρ ζάχαρη




  • 250 γρ αλεύρι




  • 250 γρ ινδική καρύδα 




  • 1+1/2 κουταλάκι baking powder (το γνωστό μπέκιν της γιαγιάς)




  • 5 βανίλιες




  • Προαιρετικά (και καλά) κουβερτούρα 






  • Βαθμός δυσκολίας 1. Απλά τα βάζεις όλα μαζί στο μπώλ και τα ανακατεύεις με τα χεράκια. Δεν θα πλάσεις κουλουράκια, αλλά με λαδόκολλα θα ανοίξεις  και θα στρώσεις τη ζύμη ομοιόμορφα  στον πάγκο. Παίρνεις  φόρμες ζαχαροπλαστικής και κάνεις καρδούλες και άλλες τέτοιες χαριτωμενιές ή παίρνεις ένα σφηνοπότηρο Jack Daniels και τα κάνεις ολοστρόγγυλα.(μάντεψε τί χρησιμοποιώ..)
    Ψήνεις για 15 λεπτά μαξιμουμ στους 170βαθμούς.



    Προαιρετικά, άν λέω, ά ν είσαι φαν της σοκολάτας, λιώνεις σε bain marie την κουβερτούρα και βουτάς τα μπισκότα,αφού κρυώσουν, μέσα ή παίρνεις ένα κουτάλι και βγάζεις τον Παρλιάρο που κρύβεις μέσα σου.



















    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου